Meten = weten = oplossen

Monitoring ziet wat niemand ziet

Monitoring
Monitoring Dijkoraad Ingenieursbureau

Gebouwen zijn steeds vaker voorzien van geavanceerde technische installaties die met behulp van computers op afstand te programmeren zijn. Dit betekent dat de complexiteit van de installaties is toegenomen. De ervaring leert: één verkeerde draai aan een knop en installaties presteren niet meer optimaal of werken elkaar zelfs tegen. Met monitoring zijn dergelijke situaties snel inzichtelijk en zo verholpen.

Inhoud

Monitoring en optimalisatie van het systeem
Verkeerde instellingen en ongewenste effecten komen al binnen 24 uur na aanvang van het monitoren aan het licht. Verder geldt: hoe langer het monitoringsproces draait, des te meer informatie ze vastlegt.

Al die informatie geeft u de gelegenheid uw installatietechnische systeem te optimaliseren. Misschien is in het weekend of gedurende vakanties de gebruikersbehoefte anders dan doordeweeks. En in de zomermaanden verschillen de omstandigheden in en om uw gebouw van die in de winter. Monitoring laat precies zien hoe uw gebouw werkt in alle omstandigheden en geeft ruimte voor het finetunen ervan.

Wij weten hoe
Monitoring is een perfecte aanvulling op uw onderhoudsplan. Bijregelen op afstand is geen probleem. Installaties presteren daardoor optimaal en de gebruikers van uw gebouw genieten van maximaal comfort tegen minimale energiekosten.