Uw pand verduurzamen?

Uw monument verduurzamen begint met een persoonlijk advies

Duurzaamheid
Duurzaamheid

U woont in een prachtig monumentaal gebouw en u wilt uw energierekening verlagen, uw comfort verhogen of misschien zelfs aardgasvrij worden. Wat zijn dan de mogelijkheden zonder dat uw monument wordt aangetast?

Want monumenten zijn in een andere periode gebouwd met andere constructietechnieken en bouwmethoden. Dit maakt dat verduurzaming hiervan zeer zorgvuldig moet gebeuren vanwege de impact op het gebouw en de monumentale waarden.

Wij helpen u inzicht te krijgen in de mogelijkheden. Onze adviezen zijn praktisch en realistisch qua uitvoering en financiële haalbaarheid en afgestemd op uw ambities en de mogelijkheden van uw gebouw. 

Onze adviezen voldoen aan de eisen vanuit onze partner het Nationaal Restauratie Fonds.

Afhankelijk van uw financieringsbehoefte kunt u hiermee een aanvraag indienen.

Inhoud

Stapsgewijs
Stap 1. Het analyseren van uw monument op locatie.
Stap 2. Het verzamelen van uw wensen en ambities.
Stap 3. Het opstellen van ons advies van bouwkundige en installatietechnische maatregelen. Hiervoor zijn twee mogelijkheden:
- Energiescan niveau 1 hiermee krijgt u inzicht in de mogelijkheden voor verduurzaming, de besparing en investeringen op hoofdlijnen, financieringsmogelijkheden en de vervolgstappen die u kunt nemen;
- Duurzaamheidsonderzoek niveau 2 hiermee krijgt u advies specifiek toegespitst op uw situatie met technische details, berekeningen, inzicht in besparingen, CO2 reductie, investeringen en wet- en regelgeving. Daarnaast krijgt u een overzicht van financieringsmogelijkheden.  
Stap 4. Fasering in uitvoering afgestemd op uw budget, onderhoudsconditie van uw woning of geplande werkzaamheden.
Stap 5. Daadwerkelijk starten met verduurzamen om optimaal van uw monument te genieten.

Uiteraard kunt u ook met onze erfgoedcoach een intake gesprek op locatie inplannen om heel praktisch naar mogelijkheden te kijken zonder dat u een volledig rapport ontvangt.

Wij zoeken altijd naar de beste manier om u te ondersteunen!